RÄNNKROKAR

Rännkroken håller hängrännan på plats under takkanten. Eftersom byggnader kan se ut på många olika sätt så behövs också olika typer av rännkrokar beroende på installation.

Vid en nybyggnad eller ett byte i samband med att taket också läggs om gör det möjligt att använda längre krokar som förbockas och monteras på nedersta takläkten under taket. Annars finns alternativ för att sätta kroken direkt på takfotsbrädan. I dessa fall avgör vinkeln på takfotsbrädan vilka krokar som är lämpliga. Vi har dels en ställbar krok som du kan använda oavsett om takfotsbrädan är lodrät eller vinkelrät mot taket. Den har färdiga inställningar för de vanligaste taklutningarna. Du ställer in lutningen på marken innan du monterar kroken vilket underlättar installationen.

Kontakta oss

RÄNNKROK

Den vanliga rännkroken, även kallad snabb & säker, är en slitstark krok som består av exakt samma material som det övriga systemet. Till skillnad från plattjärnskroken som består av annat material än hängrännan så tillverkas vår krok utifrån en tjockare
färdiglackad stålplåt som viks ihop i flera lager - samma typ av matieral som övriga produkter.

Rännkroken klarar samma belastningar som den mer traditionella plattjärnskroken. Fördelen är att du får rännkrokar som åldras i samma takt som övriga delar i systemet.

Kroken finns i flera olika utformningar som du kan se i tabellen nedanför. Längst ner på sidan hittar du ett galleri med bilder som visar skillnaden mellan olika varianter.

Rännkrok kompakt

Kompaktkroken är en enklare krok som enbart kan monteras på en lodrät takfotsbräda. Den är inte vikt flera gånger som den vanliga kroken, utan har en annan utformning som gör den stabil. I jämförelse med de andra krokarna finns det bara en variant av kompaktkroken. Den är framtagen för att det ska finnas ett enkelt och billigt alternativ om man ska montera kroken på en lodrät takfotsbräda.

KROK MED FÄSTPLATTA

Rännkrok med fästplatta är precis vad det låter som. En kort rännkrok med en extra platta på så du får en större anliggning mot takfotsbrädan samt fyra skruvhål istället för två. Då kompaktkroken inte finns i 150 mm dimension så kompletterar den här produkten den större dimensionen.

STÄLLBAR KROK

Ställbar rännkrok har fasta vinklar för de vanligaste taklutningarna. Du ställer in den på marken och monterar den sedan på takfotsbrädan. Visste du att vår ställbara krok inte består av några andra material än färdiglackad stålplåt? Detta trots att den är ledad och inställbar! Den tillverkas av en bred stålplåt som viks ihop enligt samma princip
som vår vanliga rännkrok.