Hängrännor Borlänge & Falun

Hängrännor kallas ibland även "stuprännor". Det är den del av takavvattningen som sitter vid takfoten och samlar upp vatten från taket för att sedan kunna leda bort det via stuprör på ett kontrollerat sätt. Vi kan tillverka hängrännor i valfri längd upp till 6 meter. Större volymer tillverkar vi alltid mot order. Hela tillverkningen är helautomatiserad från att den plana plåten matas in i maskinen tills dess att den ligger plastad och packad i häck.

Våra hängrännors standardlängder är 2, 2,5, 3, 4, 5 och 6 meter. Kontakta oss för speciallängder och låt oss bli din specialist på hängrännor i Borlänge och Falun.

Kontakta oss

Hängrännor – en nödvändighet för avrinning

Hängrännor är en absolut nödvändighet för att säkra avrinningen av regn och smältvatten från hustaket. Med tiden så skapar vatten korrosion på plåten och hängrännorna måste då bytas ut. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att hitta funktionella och vackra hängrännor som ersätter de gamla.

Vi erbjuder hängrännor i många längder och dimensioner, allt för att göra det enkelt för dig att byta ut systemet i sin helhet. Hängrännornas längd kan pusslas ihop så att de passar runt hela huset. Hos oss kan du specialbeställa från ett stort utbud av olika längder och storlekar på hängrännor.

Ett brett utbud av tillbehör

För att ett system med hängrännor ska fungera som det ska så behövs det en hel del tillbehör – och vi har allt som behövs i vårt system. Hängkrokar, ränngavlar, rännskarva, hakfästen med mera, hos oss hittar du allt du behöver för att få till en bra avrinning och skydda ditt hus från fukt.

Vilken färg du väljer på dina hängrännor är självklart en smaksak. Svart, brunt och vitt är standard och passar till det mesta, men du kan också specialbeställa färger. Glöm inte att matcha detaljerna i färg med de andra delarna.
Välkommen att kontakta oss på Östermalms Plåt – din specialist på hängrännor i Falun och Borlänge.